Zajímavosti o masážích, které vás překvapí

3.12.2018

Přemýšleli jste někdy nad tím, odkud se vzali masáže, jak dlouho již existují a co stojí na počátku této, v současné době, velmi oblíbené relaxační technice? Víte, jak dosáhnout pomocí masáže orgasmu a zajímají vás i její léčivé účinky? Čtěte dál!

Oblíbené druhy masáží
Mezi nejoblíbenější druhy masáží patří například masáž krční páteře a zad na druhém místě, na třetím pak pečující masáže, a to jak aromamasáže, tak například masáž s čokoládou. Na první místě je však erotická masáž, která je také nejčastějším netradičním dárkem pro páry.

Kdy vznikly masáže?
Přesné datum, kdy vznikla masáž, není známo, ale první zmínky o ní sahají dokonce až k roku 2700 před naším letopočtem. Už v této době byla masáž používaná jako léčebná metoda, například proti nachlazení a zároveň jako prevence proti mnoha onemocněním.

Léčba ženské hysterie
Klasická, ale také erotická masáž se začaly velmi rychle šířit do celého světa. Některé metody masáže byly dokonce nazývané léčebné. V minulosti se tak například pomocí erotické masáže léčila ženská hysterie. Tato léčba zahrnovala masírování ženských intimních partií až do okamžiku orgasmu. Na základě toho byl vynalezen i první vibrátor.

Mnohonásobný orgasmus
V době renesance nebyla masáž také ničím neobvyklým a i v těch nejvyšších kruzích si získala své místo. V roce 1653 bylo dokonce známé onemocnění pod názvem „Nemocné lůno“. Takto „nemocná“ žena musela být opět vyléčena orgasmem. V ideálním případě několika, po sobě jdoucími orgasmy. A k právě k této léčbě sloužila erotická masáž.

První zmínky o erotické masáži
O erotické masáži se říká, že vznikla až mnohem později, zhruba v 5. století, a to v Indii. V této době vznikla také například Kamasútra. První zmínky o erotické masáži se však dají najít už ve Starověku, kdy sama královna Nefertiti vyzdvihovala například masáž obličeje.

Multismyslový prožitek
Zajímavostí je také to, že masáž působí na několik smyslů najednou a její účinky je možné prohloubit zvolením správné hudby a také vonných esencí. Kombinace hudby a vůně, tak dokáže spolu s dotekem uvolnit tělo, zklidnit mysl a právě v tomto zklidnění můžete zažít i orgasmus bez dráždění intimních partií.

Dotek rukou vede
I přesto, že existuje velké množství pomůcek, jako například peříčka, ručníky nebo nahřívací kameny, nejvíce lidské tělo reaguje na dotek rukou. Tyto masáže jsou i proto nejpříjemnější a dokážou nejvíce uvolnit.

Techniky masáží
V současné době existuje velké množství technik, které vedou ke klasické nebo erotické masáži. Mezi používané masážní techniky pak patří hnětení, tepání, tření, hlazení, roztírání a u speciálních nuru masáží také například klouzání.

excelentmasaze.cz
Bylo mi již 18 let
I am at least 18 years old
Vstoupit / Enter